Face of Medicine

On 1 mei 2008 by Bart

www.faceofmedicine.nl

• platform: html

• highlights: resultaat bijna gepubliceerd in BMJ

Het face of medicine project heb ik gemaakt voor de wetenschappelijke onderzoeksstage van een vriendin/medestudente, Els Germs. Zij had 124 foto’s gemaakt van 62 artsen (portret en volledig) met verschillende specialisaties, in verschillende ziekenhuizen in en rond Amsterdam. Het idee was dat artsen in Engeland, die de Nederlandse artsen zeker niet kennen, moesten raden welke specialisatie elk van de 62 artsen hebben.

Toen het project bijna klaar was, is Els om het leven gekomen, net als haar vader die hier als huisarts staat afgebeeld.

Na een jaar heeft Irina Schend het project weer opgepakt en hebben we het samen, ter ere van Els, af kunnen maken.

Naast een verslag is er ook een artikel van gemaakt, die verzonden is naar een hoog aangeschreven medisch wetenschappelijk tijdschrift, het BMJ. Het artikel was aanvankelijk wel goedgekeurd, maar helaas niet geplaatst. De conclusie van het artikel luidt dat 25,5% van de portret foto’s en 27,5% van de volledige foto’s goed waren geraden, wat hoger is dan de gokkans (17%).

Het onderzoek heeft een gemakkelijke bediening, de mogelijkheid tot doorgaan op een later tijdstip, en een uitgebreid resultaat met mogelijkheid tot exporteren naar excel.

Comments are closed.